Det är häftigt när människor vågar bryta upp, gå sina egna vägar och ta helt nya steg, eller hur? Det är inspirerande att se hur en persons tvekan eller osäkerhet till sist landar i ett beslut och hur energin och engagemanget flödar. Eller hur tvekan inte alls existerar, utan drömmen eller idén är precis allt.

Under de senaste åren har jag haft förmånen att arbeta med ett stort antal människor som har brutit upp från stabila arbetsliv för att göra något helt nytt. Jag har jobbat med två systrar som lämnade sina anställningar för att tillverka och sälja smycken, två barndomsvänner som bröt upp från karriärer inom ekonomi respektive försäljning för att bygga upp ett mikrobryggeri, ett gift par som bestämde sig för att köpa och vidareutveckla ett konsultföretag, ett par som drog igång ett musteri och många fler.

De här personerna har alla tagit en risk. De har vågat satsa. De har lämnat trygghet och visshet bakom sig för att blicka framåt.

Dynamiken i bolag som startas av personer som tagit stora steg och förverkligat sina drömmar är speciell. Företagen blir inte bara företag, utan livsprojekt. Att få vara med på ett hörn av de här personernas resor, stötta arbetet med att bygga och utveckla bolagen, är både roligt och givande.