Fasader

"… hennes första renodlade underhållningsroman är vass som en välgjord teveserie."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Trots oerhört höga förväntningar tar Viktoria Höglund sitt författarskap till en helt ny nivå och jag kan bara säga: wow, det här är tveklöst redan nu en av 2023 års bästa böcker."

Frökenmillaskänslaförböcker

"… det är svårt att benämna denna bok som en kriminalroman. Det gör den inte mindre intressant. Här finns originalitet."

Nisse Scherman, DAST

"Författaren visar åter vilken mästare hon är på att skildra psykologisk spänning. Och att lyckas göra det i den här "oblodiga" formen gör det nästan ännu mer imponerande. […] Trots att det här egentligen inte är någon spänningsroman är det ändå en bladvändare av rang.”

Bok_stavligt

"Fullkomligt uppslukad av Viktoria Höglunds Fasader!"

Dominique, Bokspegeln, Bonniers Bokklubbar

Handlingen

En påkostad resa. Ett välrenommerat konsultföretag. Framgångsrika och på ytan lyckliga människor – med fasader som är på väg att brisera …

***

När Firman bjuder in sina skandinaviska delägare och deras familjer till den årliga Kretaresan väntar en långhelg fylld av gemenskap, skratt och avkoppling. Resorten tillhör Europas allra lyxigaste och högsta chefen tror sig veta att alla har längtat efter att komma dit.

Men alla har inte längtat. Tvärtom. För bakom fasader av framgång är saker och ting långt ifrån vad de verkar.

Mette lever sitt drömliv med en kärleksfull make och tre välartade barn, men något – eller någon – hotar deras idyll. Tone är smalast, svalast och mest välpolerad av alla, men det hjälper föga mot det mörka förflutna som jagar henne. Och Ingrid bär på en hemlighet som kommer att förändra allt.

Fasader är en roman om gapet mellan människors yttre fasad och inre verklighet. Om vad som kan hända när ytan krackelerar och de innersta hem­ligheterna sipprar fram. I nio parallella, men tätt sammanflätade, berättelser skildras sorg och skam, glädje och ilska, förälskelse och rädsla.