Oduglingen

Recensioner

”En spännande och pulshöjande kortroman […] Handlingen är dramatisk med ett oförutsägbart avslut. Rekommenderas varmt.”

brijreads

”En riktig Roald Dahl-novell, med hat och kärlek, skuld och ånger.”

Boktanken

"Yes. 71 sidor som är lätta att sluka i ett nafs - vilket var precis vad jag gjorde.”

Zannasbokhylla

"… det här lilla boken var även den riktigt bra. Den var spännande, lättläst och oförutsägbar.”

Bimsblogg

”Oduglingen är en suggestiv berättelse med ett krypande obehag. […] En mycket oväntad vändning på slutet sätter pricken över.”

bok_stavligt

Handlingen

Oduglingen är en fristående kortroman om psykologen Malin Dahl. Tidsmässigt utspelar sig handlingen direkt efter Den som haver barnen kär.

Handlingen kretsar kring en ung människas prestationsångest. Det är också en berättelse om en mammas önskan att förverkliga sig själv genom sina barn – och hennes oförmåga att skilja sina egna drömmar från sin sons.

***

En solig vårdag försvinner plötsligt läraren Karin Olofshammar. Har hon råkat ut för en olycka eller ett brott? Kan det ha med den infekterade grannfejden att göra?

Sonen Emil får allt större samvetskval. Han kan inte släppa tanken på att mammans försvinnande bottnar i grälet de hade kring hans framtid. Efter att än en gång ha misslyckats med att komma in på musikhögskolan, berättade Emil att han hade bestämt sig för att avsluta musiksatsningen. Mamman ville inte acceptera beslutet, vilket fick Emil att rusa ut ur huset.

Hur besviken blev hon egentligen? Har Emils beslut fått henne att ge upp allt? Eller värre än så: Har hon tagit sitt eget liv?

Boken finns som ljudbok och e-bok.