Den som haver barnen kär

Recensioner

”Det är en imponerande debut, och den slutar dessutom på ett sätt som gör att man otåligt väntar på nästa bok i serien.”

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Inget våld och inget blod men spännande och drabbande så att det känns in i hjärtat blir det ändå.”

Bengt Eriksson, GOTA medier

"Wow, vilken debutroman! Viktoria Höglund har skrivit en av årets bästa böcker. […] ett måste för alla som gillar en riktigt bra spänningsroman."

Frokenmillaskanslaforbocker

"En rafflande bra debut! […] Som ett knytnävsslag i mellangärdet, en nagelbitare och en sån där bok när man ropar rakt ut emellanåt.”

Zannasbokhylla

Handlingen

Den som haver barnen kär är en psykologiskt inträngande spänningsroman om föräldraskap, barnlängtan och hur långt vi egentligen är beredda att gå för våra små. Det är den första boken i serien om psykologen Malin Dahl.

***

När en grupp förskolebarn ska räknas in under en vinterutflykt i Lill-Jansskogen i Stockholm saknas Simon. Men en tvååring kan väl inte bara försvinna? Inte mitt på dagen, inte från förskolan. Kanske har han följt efter ett papper som fladdrade i vinden, en boll i rullning, en hund på rastning? Eller gömt sig. På skoj, som barn gör.

Timmarna går utan att Simon hittas. Paniken växer hos anhöriga och polisen står utan konkreta spår. Är Simon ens kvar i området? Eller är han bortförd? Av vem i så fall och varför?

Psykologen Malin Dahl kopplas in för att hålla krissamtal och stötta förskolepersonalen. Snart engagerar hon sig långt mer än någon hade förväntat sig, allra minst hon själv, och när fler barn försvinner kan hon inte längre backa.